Pages

Wednesday, January 12, 2011

Give rewards to yourself..:)

    salam...'give rewards to yourself''..entry ari nh...yg sy maksudkan... memberi ganjaran utk diri sendiri..hmm..ganjaran apa tu?...ganjaran macam ni kah...




     hmm...xde la smpai balut hadiah camnih@yg mahal2....hehe...yg sy maksudkan setiap apa yg kita lakukan..di akhirnya kita bagi ganjaran utk diri sendiri...contohnya katakan korg nak study...so make sure korg kena study dulu....then korg bagilah reward utk diri sendiri,misalnya boleh tgok movie ka,shopping ka..apa2 yg korng suka lah......ni lah yg saya katakan ganjaran tadi..tak kira la besar ke kecil ke ganjaran tu,bergantung pada kemampuan korg..kadang2 benda2 yg kecil pn dah boleh membahagiakan kita...,Allah s.w.t tau manusia ni macam mana ,sbab tu dia bagi pahala atas ibadah yg kita lakukan..:)..tp sebetulnya..kita b'ibadah keranaNya..n pahala tu hanya bonus wat kita...tp kita boleh anggap sebagai motivasi utk diri sendiri...btul x....sy start try cara mcm ni especially utk study lah..alhamdulillah,berkesan n enjoy la study tu..tp yg penting jgn lupa doa ,usaha,tawakal kepadaNya...


p/s;suke benda cute miut.....










1 comment:

rizaros said...

salam pkenalan.. dh follow awk.. nnt follow kita lak yer, leh sharing2... rizaros.blogspot.com :)
*comey bear2 tu..nak2.. :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...