Pages

Tuesday, March 1, 2011

Memori Zaman Persekolahan...

   salam...bila dengar lagu tema drama 6 progresif kt tv9..teringat zaman kat skol dulu..esp skol menengah...kadang2 bila teringat,nak tergelak pun ada,mcm2 kenangan pahit dan manis masa kat skol dulu...skrg nh tinggal sjarah ja lah..huhu....


   Zaman sy skol rendah ngn skol menengah mmg x sama,,of coz la x sama kan,yg sy maksudkan nh,pasal sy nh,individu yg laen masa kt skol rendah n men,character b'tukar skit..hehe..

sekolah rendah...

taski..

skol.men..

   Bila dah abes skol,ada la kawan2 yg slalu melawat skol balek...tp sy x...hmm..,ada sebab2 tertentu,hehe..sy rasa last sekali pi  skol masa amek2 sijil2,pastu da x gi dah..rindu plak kat kwn2..skrg nh,sume dah da life masing2,ada yg g overC,ada yg dah kawen...: P

ish..apa ek nama dia nh..


   Baru2 nh,terjumpak cikgu saina,alhamdulillah sy kenal dia lagi,kiranya sy tegur dulu lah cikgu tu,,tp masalahnya sy nih jenis yg mudah ingat muka org,,tp senang lupa nama,,ingat sgt cikgu tu,subjek yg dia ajar sume ingat..nama ja..ingat2 lupa..huhu...bukan stakat cikgu ja,org laen pun macam tu..aritu jumpak kawan satu badge,ingat muka n gosip dia dedulu,tp nama pulak tak ingat,tp kalu kawan yg kenal lebih skit ingatlah..hehe,skill ingat muka org nh,,even dah penah tgok skali dua,boleh cam org tu even dr belakang /sisi n suara...contoh la kan,aritu sy terjumpak kembaq abang ipar saya,sedangkan bru tgok skali ja..dari belakang sy nampak dia,sy dah agak dah ..maybe sebab kembaq kot..hehe..k lah merepek ja banyak...




  Jelasnya kat sini,kemampuan manusia nh terbatas,n yg Maha Hebat,tentunya Allah s.w.t n yg memberikan kita ilmu/kemampuan ini jugak adalah drNya..betapa kerdilnya kita ...dan bersyukurlah dgn apa yg kita miliki dr Nya....last skali,sy nak share lagu hujan nih-muda..





p/s: ha...pe kenangan manis n pahit masa kt skol dulu?,,feel free to share..;P


5 comments:

Cik TeN10 said...

plg besh msa time spm.. time badge kite je kt hostel.. time last2 sblm tinggalkn skul lah..

and lg 1 yg plg aku suka.. time kita rmai2 kt surau.. smbil zikir ramai2 smbil salam berpelukan.. :) sedih sgt nk bepisah ngn kwn2 sume..

najihatussolehah said...
This comment has been removed by the author.
najihatussolehah said...

aah..masa spm tu best sgt..:)..kite2 ja kt hostel..miss that moment..

p/s :fatin ingat tak antara nama2 cikgu bio kat skol kita..

akubersamaCahya said...

=) yup..zaman sekolah men! best2 hehehe.. sapa yg dh kawen badge kita??

najihatussolehah said...

ntah la..yg da btunang da kot..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...