Pages

Saturday, November 26, 2011

Jauh tersesat...


  Assalamualaikum...memandangkn cuti 4 hari nh...sy decide nak pergi umah kakak kat Nilai...nak drive sendiri..mula2 tu ayah x bagi...last2 skali bg jgak...hehe...so,bermulalah perjalananku seorg diri.(macam la jauh sgt)...utk org yg x peka jalan macam sy nh...mmg la susah sket...kalu ada org drive...sy memang x tgok dah jalan tu..depends kat org yg drive ja..janji smpai...bila dah boleh drive nh...menyesal plak x amek kisah..hehe...ingatkan sy sorg ja camnh...rupanya da sorg kawan sy pun camnh jgak..haha...


 tu pun ada gps la,kwn punya..kalu x ..lagi la x berani...n kwn sy pun x reti guna gps nh..sy try ja lah....agak confuse bila da dua cabang n x paham plak gps nh nak masuk kanan ke kiri,,,bila tgok gps nh macam masuk kiri...tp heran plak signboard kat atas tu yg sebelah kanan ke JB..sepatutnya mestilah amek yg sebelah kanan tu kan coz nak ke nilai...lastly...banyak kali silap jgak..then bru nak faham gps nh...n x bleh depend sgt,kene gak tgok signboard...segan nak cakap  ...tersilap jalan smpai masuk jalan yg boleh balek kedah trus..n ada plak masuk jalan yg gps tak kesan...huhu...tapi bleh plak brlagak cool ja..tak tepon sapa2...mintak doa ja dipermudahkan...start perjalanan 2 lebh...smpai  dalam dkat2 pukul 5..perjalanan yg kalu ikut gps nh sejam  lebih  ja...hehe......mmg sy x ckp kat ayah sy especially..coz kalu bgtau kang nanti x bagi plak...so,wat2 ok ja lah...really learn from experience....just want to say...ALHAMDULILLAH...n jadilah org yg lebih peka...SALAM MAAL HIJRAH...

p/s:nak gi ulu bendul lepas nh..boleh ka nak study nh..hehe...

4 comments:

cik kelip said...

Pokcik driver u aq ckp GPS ni agak x boleh diharap la...GPS selalunya akan tunjuk jln yg jauh n yg femes2 ja...short cut dia x reti...yg penting kena tgk signboard..hehe

Pondok Usang said...

kat Malaysia ni la negara paling byk signboard.. tapi kalau ikut signboard confirm laa kene bayar tol.. hihi..

najihatussolehah said...

cik kelip:2 ah,x bleh nak depends gps sgt...x tau lah kalu gps yg canggih2 lagi..

najihatussolehah said...

pondok usang:huhu...mmg banyak kali byr tol...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...