Pages

Saturday, March 2, 2013

tempat menarik di kota kinabalu..part 1


  • salam...dah seminggu balek dr sabah..bru sempat nak tulis kat sini..nak share pengalaman buat yg bakal ke kk..i.Allah..

  • ..percutian ke sabah ni mmg tak dirancang dr awal..tiba2 ja..beli tket flight pun 3 minggu dr tarekh nak pegii..terpaksalah pejam mata harga tiket tu coz mmg x de masa laen lg..sebab nak kena jaga anak2 buah kat umah..
  • ..ok x nak melalut panjang..masa sy g sabah haritu,sy tak pakai tourist guide or amek mana2 package..travel sendiri ja..skrg kan dah ade gps..tab lg..memang senang nak berjalan2...masa kami pegi..bukan time cuti skol or weekend..so harga hotel x la mahal sgt berbanding weekend..tp still mahal berbanding semenanjung rasanya.
  • booking hotel n kete:
  •  sy sarankn hampa wat booking dulu,hotel n kete ..kene study sket..google ja..baca la betul2 blog yg tulis psal percutiaan kat sabah nh..ada saya baca satu blog nh,,dah lupe..dia bagi no ahli hotel kat kundasang,dia bg guna coz dia dpt point n kita dapat 35% discount,.ok gak la
  • bila nak booking hotel,,boleh pakai agent mcm agoda or booking.com..ataupun boleh tepon sendiri..tp x sume hotel bleh book through phone..ada yg kena pakai agent yg sy sebut td,kalu pkai agoda kena ada credit card atau byr through paypal..tp kalu pakai booking.com..x payah credit card..bayar kat hotel nanti.
  • n hotel nh kena tgok btul2 toilet dia share ka attach or private toilet..kalu dia tulis share..maksudnya toilet dok kat luaq..x da toilet dlm bilik tu..kena share ngan orang laen..slalunya yg shared toilet nh utk hotel yg nama dia ada 'inn' or 'lodge'.budget hotel la nh..
  • x sume hotel ada dlm booking.com,agoda dll,..bleh jgk google hotel budget di kk..keta plak mmg mahal jgk la,,kalu dok banyak hari,org kata better amek keta sewa..teksi,van2 travel banyak ja,tp besalah teksi nh..mcm sy haritu 4 hari kat kk amek saga fl,,kalu sehari mahal lg,,tp dah 4 hari,,dia bg 500 rgt,,plg murah kancil la kowt dlm 80 rgt..tp sebab nak g kundasang..kecik plak cc keta kancil..haritu kami dpt keta baru..kalu nk no tepon..komen sini..org yg sewa keta nh pun buat travel package jgk.
  • makanan:
  • makanan tu mahal jgk la..especially kedai mamak..tp kedai mamak memang bercambah(banyak)..nak try kedai laen tu kena tgok jgk la halal ke x..tp seafood memang murah dr tempat kta..n fresh..especialy kat pasar mlm sinsuran,kalu dok area pekan kk,,mkn ja kat situ,,setiap hari da psar mlm ..
  • k lah,,nanti sy smbung laen tmpat menarik part 2..tgah otw nak balek u..

12 comments:

Cik TeN10 said...

Wahhh dh smpai kk dh dia.. Aku bru dok plan dlm kepala otak ja.. Bila nk smpai u wallahualam :p

Cepat2 smbung entry ni..nak tau jgak tempat2 menarik yg boleh dikunjungi dekat kk tu

NurWahidah Abdullah said...

Hehe..,tulah b4 nih tunggu isu yg lahad datu tu reda...trlupa plak dah ok...

Norzuhaili Derman said...

BOLEH X BAGI SAYA LEBIH LAGI INFO PASAL KOTEL NGAN SEWA KETA KAT KK TU... KALAU BOLEH NO PHONE SEKALI... TQ... EMAIL SAYA norzuhaili@sapurainduatrial.com.my

Norzuhaili Derman said...

SORRY!!! TYPING ERROR

BOLEH X BAGI SAYA LEBIH LAGI INFO PASAL HOTEL NGAN SEWA KETA KAT KK TU... KALAU BOLEH NO PHONE SEKALI... TQ...

EMAIL SAYA

norzuhaili@sapuraindustrial.com.my
dnorzuhaili@gmail.com

Nurul Izza said...
This comment has been removed by the author.
Nurul Izza said...

salam,

saya pun nak tahu info lanjut pasal kereta sewa dan tempat penginapan yang awak tinggal di sabah tempoh hari..
emelkan maklumat tu ke gamatizza@gmail.com

Chaye Qaseh said...

blh x bagi saya no fon org yg sewa kan keta...lg 2 mggu saya nk jenjalan ke kk..

Fam Salman said...

blh bg num fon kete sewa x?
thanx :)
fatin_ktc2011@yahoo.com

suriah said...

salam, boleh bagi no tel kereta sewa kat email saya suriahtiie@yahoo.com. terima kasih. :)

cik lolipop said...

salam..boleh email kat saya x no tel kereta sewa yang awak guna masa di kk.?? email kat saya plz ekincutez@gmail.com...tq...=)

Aiza said...

SLM, boleh x bagi no phone keta sewa tu? sy nk p bercuti ke KK. tq.
emel: sweet_aisz1002@yahoo.com

Nurul Hidayah Anuar said...
This comment has been removed by the author.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...