Pages

Tuesday, December 21, 2010

Cita2 saya dan anda...

setiap org mesti ada cita2 sjak kecik lagi kan,,,cita2 nh penting sebenarnya spy dpt menyuntik smgt kita utk berjaya...tp x semua org dpt capai cita2..cita2 nak jd yg len ..tup2 jadi yg len..xpelah..yg pasti apa yg berlaku itu ada hikmahnya kan...hmm sy dulu b'cita2 nak jadi astronout(cam sheikh muzaphar ..hehe) coz suke tgok bulan bintang cam layout sy nh..

..tp masa tu x bnyk org b'cita2 nak jadi astronout nh..so bila cikgu tanya jawabjalah doktor(coz takut cikgu marah plak x de cite2..)..

..pastu bila dah darjah 6...mas tu ske sgt dgn gamat..(sbab gamat nh mujarab especially luka2..nak dijadikan  cerita..mas tu bru tumbuh jerawat..hehe..so ltak la gamat tu...lpas tu b/kurg plak bengkak jerawat tu..apa lagi stat la b'cita nak jd org pertama wat kosmetik b'asaskn gamat lps nh...tp tibe2..(bila dah besar)..prof yg wat gamat healin tu dah wat plak dahh(hehe..)...hmm..bila dah skol men..bru la tau pasal farmasi  n berminat plak nk jadi farmasi...

tp perjalanan mencapai impianku nh masih panjang...diploma 3 thn + degree 4 thn...so skrg dah 21..i.Allah thn depan kmasukan dah 22..+4 thn=26 thn bru grad..huhu..doakan perjuanganku...,,ha korg plak camna....

2 comments:

aqmar said...

dulu masa kecik2..impiannya nak jadi cikgu @ pensyarah sebab mak ayah keja cikgu & pensyarah..

pastu masa skolah rendah..nak jadi doktor..bley rawat orang..gaji pun lumyan~~ (niat keja kena ikhlas la qmar 0oiii!!)

then, masa skolah menengah..start nak jadi dermatitis (doktor kulit) sbab susah sgt nk jumpa specialist in dermatology ni..lagi kat alor staq..

alih2..masa dpt result ipta..qma dpt kejuruteraan..memang menyimpang bnar dr cita2..so,utk kembali ke sains hayat..apply la biomed..boleyh nak jadi doktor..tp kena smbg 4thun g kat msu ni..masalahnya qma nk local U plak pasni..huhuu..xnak ipts dah..sian mak ayah..mungkin hajat nk jadi doktor tu tak kesampaian..tapi qma pastikan qma ada juga la ilmu perubatan tu.. ^_^

najihatussolehah said...

hm..mcm2 btul2 cita2 kita kan..hehe...xpe..apa yg trjadi ada hkmahnya..sama2 kta b'usaha...gud luck..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...