Pages

Thursday, January 20, 2011

Adakah impian akan mnjadi kenyataan...

salam...skrang ini tgah buntu...tgah nak isi upu,usm nyer application n others,...nak further degree...nak kena telefon banyak org n nak kena konfirm banyak benda...hmm....mungkin,kalu takda rezki nak smbung ijazah farmasi...maybe kena tukaq coz laen...bila tgok2 syarat2 kelayakan ,nak wat medic ka

...hmm...kak saya dah doktor..n x minat doktor nh..rasa x mampu nak bawak...


.... bila tgok dentist,kak yg second dentist,tp rasa cam tak minat plak..coz dentist ni pun kena jahit2..especially org yg xcident melibatkan bahagian muka..huhu...rasanya x berani sgt bab2 nih...


.....bila tgok plak veterinar,mcm minat plak coz minat kucing...hehe....tp prospek kerja kat mesia nih x tau la meluas ka x,,,n rsanya x sume binatang sy berani..kang dia bagi katak kang...huhu..@bab1 ka...huhu....kalu kucing,arnab ka x pa gak..huhu...mana bleh nak memilih binatang...
..hmm..satu lagi mcm minat la physiotherapist,,,tp mesti banyak berkaitan anatomy kan..hmm....dah la masa skol dulu pun x skor..



...n kalu tukar coz..mesti sdey n teringat2 coz yg penah belajaq nh,dip farmasi,impian sy nak bukak kedai sendiri ,n klinik family..memandangkan kakak2 dah doktor...hmmm..,skrg nh tunggu nak aply uitm ja,,senior ckp masa dia thn lepas kena interview(ni tok golongan yg dpt 3.5 n 3.79)..kalu above 3.8 xda hal lah...huhu...n  x pasti valid ka lagi benda nh untuk thn nih n thn nih pun kmasukan ke U dah jadi bulan 9...huhu...n kalu anak org kaya,bleh la nak study guna biasiswa ma n pa kt mesir ke,,.huhu...masalahnya ..lepasn dip,jrg da biasiwa...tgok gak jpa yg pinjaman tu...tp thn pertama kena biaya sendiri,n lepas tu bru bleh mintak,kalu rezut elok la...yg ni pon x sure jgak,,coz dengaq2 jpa dah x bagi dah..xtau lah..huhu..x da ka org kaya2 nak support sy nh...huhu..


...kdg2..apa yg kita impikan tu..x semestinya jd kenyataan kan....hmm...Allah s.w.t  tentu tahu apa yg terbaik buatku...cuma aq manusia biasa punya rasa sedih...ya Allah,berikanlah aq kekuatan,dan berikanlah aq petunjuk...


p/s;rasanya nk kena gi karnival jom masuk u,maybe dapat more in4 kat sana...

4 comments:

fa-in said...

hebat nya..
all the best ok?
May Allah bless u :)

najihatussolehah said...

x hebat la...x tau dpt ka x nh..banyak competition..susah budak lepas dip nh..

Min said...

semoga segala impian wahidah tercapai, insya Allah!

aku said...

sesungguhnya era menuntut ilmu takkan habis hingga akhir usia kita,biar apa cabang ilmu yang ditimba jangan lupa sentiasa mengharap padaNYA..andai ada kegusaran dalam membuat keputusan,istikharahlah kerana pilihan Allah adalah yang terbaik utk hambaNYA..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...