Pages

Monday, April 18, 2011

Dia Bukan Mariam 2 Menghina Kaabah??

   Assalamualaikum..td,sy tgok drama dia bukan mariam,kat tv 9...

ni pelakon2 utama..

    .
   hmm..sy x dalah follow citer ni tiap2 ari..tgok jgak la..korang tgok x??..citernya boleh tahan la..best jgak..tp....episode ari nih..ish tak tau lah sy..diorang berlakon di mekkah..pastu berlakon plak btul2 dpan masjidil haram n depan kaabah..


..,tadi tunjuk eja n fahrin tu nak wat umrah..fahrin tu pakai ihram,eja pakai telekung la kan,siap tunjuk eja pegang sikit kaen ehram fahrin tu..ish..macam btul2 suami isteri plak..dah la dua2 org tu tunjuk dok tawaf keliling kaabah sambil berdoa..diorg tu dah la bukan muhrim..ish sampai macam tu skali berlakon..pada pandangan sy la,macam menghina kaabah jgak la kan.....menghina tempat suci nh...tak mghormati kot..kalu nak tunjuk pegi umrah tu..x yah la detail sgt...


p/s:rindunya kat mekkah..huhu..

11 comments:

nelly said...

ha ? biar betul ..
aiseh ..agak2 la nak berlakon ~

najihatussolehah said...

2 lah nelly..mmg x patut..sape ntah pengarahnya..

iqbalsyarie said...

:) saya pernah berkongsi di blog tentang ini, dengan tajuknya Maher Zain dan Opik. Apapupun, saya sudah semakin jengkel dengan drama. Sungguh, peluang berada di depan TV lebih suka saya habiskan pada rancangan yang informative seperti animal planet dan discovery dll.

Jengkel dengan umat islam yang terlebih gula atas nama seni (kononnya)

Dya said...

saya xminat ceta tue..tp tadi tertakot time diorg belakon kt depan kaabah tue..mmg xelok la..kita pergi ke sana tu ,dh dpt pahala.pas2 pergi buat lakonan mcm tu lak..berlakon la dosa kita.. pahala lak kian kurang..moga2 lakonan seperti itu tidak lg berlaku..tambah2 depan kaabah .tempat suci ummat islam tu..

Dya said...

tertengok bukan tertakot..clap taip..maaf

Atika Aula said...

ziarah~
sampai macam tu sekali ye..kalau dah namanya pelakon, memang seumur hidup dalam lakonan je. nak tunjuk kan contoh yang baik kepada orang lain kononnya, tapi diri sendiri di luar filem kurang baik..waktu dalam penggambaran pun sama. belum jadi suami isteri..tapi dah macam tu ye.
(sori la sebab teremosi cket)
:D

♥ norlida ♥ said...

em..takut baca entry mcm ni..eh silap..takut cerita mcm ni..hehehe..thanks singgah my blog..ida kedah kt kuala ketil...jihah kt kedah gak ke

najihatussolehah said...

iqbal syarie:owh..ska tgok citer2 pasal haiwn nih..tp tak da astro la plak..huhu..

najihatussolehah said...

dya: tulah,langsung x hormat tmpt suci..

najihatussolehah said...

atika aula:hmm..dah la da scene atas katil lg kat tanah suci 2..

najihatussolehah said...

norlida..eh..ramai plak yg eh2..hehe..owh..saya org jitra..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...