Pages

Sunday, April 17, 2011

Deko idaman...

   salam..hehe..ni x da kaitan dgn rancangan deko idaman kat tv3 dulu nh,..saja suka2 search kat google,korean home decoration(ni pengaruh drama la nh..:p)..saja2 berangan n jumpak design yg menarik ..hehe..ni lah hasilnya..

yg ni cute..hehe


yg ni cantik..ske2..hehe..

rajin study ka rajin on9 nh..:p


siap da rama2...:P


yg ni sweet..:)


tinggi la plak katil..





jimat space..


  ni plak bilik baby n kanak2.....

uish..gle ah..bape ntah ni agak2..?


besaqnya craddle..

best nh..da papan lungsur lg..:P
ni macam crowded plak..


  hmm...toilet plak....


mcm syg ja nak guna nh..

...jom tgok dapur plak..

modern n simple....like it too..


ni cam klasik skit tp cantik kan..

  last skali ruang tamu plak..


...cantik x..hehe..yang pasti,sume nih msti mahal2(utk org2 kaya ja lah....)..ha..blogger laen(esp perempuan la ske bab2 nh..) ske style umah camna...korean ka,english style ka,traditional ka..simple ka ..mcm mana..?...

  ..renungan bersama..

    Dari Abdullah bin Mas’ud, katanya: ”Bersabda Rasulullah s.a.w. “ Tidak akan masuk syurga sesiapa yang ada di dalam hatinya seberat zarah (atom) dari sifat takbur (sombong).” Berkata seorang laki-laki: “Sesungguhnya semua orang ingin agar pakaiannya bagus dan sandalnya bagus.” Berkata Rasulullah s.a.w. “Sebenarnya Allah itu bagus dan cinta kepada kecantikan); takbur itu ialah menolak kebenaran dan tidak menghargai orang lain.”

  Firman Allah SWT yang maksudnya:”Dan ingatlah tatkala Tuhanmu memaklumkan sesungguhnya jika kamu bersyukur pasti Kami akan menambah nikmat kepadamu dan jika kamu mengingkari (nikmat-Ku) maka sesungguhnya azab-Ku sangat pedih" (Ibrahim:7). 

13 comments:

istimewa said...

bestnye....=)

sAyOobAeQ said...

cantik..tak terbayang indahnya syurga :)

najihatussolehah said...

sayOobAeQ:syurga tentunya sangat2 indah..x dpt digambarkan...tp..mampukah diri ini menjejaknya..

ada mokhtar said...

semua cantik.... geramnye =)

iqbalsyarie said...

kemas betul :)

Sophie Al-yahya said...

sy pun bila dah ada ruma teringin nak warna mcm ni.

tapi, boleh buat macam ni dgn cara yg jimat. ikea agak affordable =)

cat sendiri pun boleyh.. nak upah sy pun boleyh. ekekeke..

Kak Eiza said...

cantiknya!!!... geramnya!

MataHati @ MH said...

kalau dapat bilik ni sure dah jadi bilikku syurgaku

Shairazi Saidin said...

CANTIK-CANTIK LA!!!

mi$sUn@3iRa said...

cantik!! kemas!! ska yg no 5...hehe...
mcm dh dpt konsep umh husna ni..hihi
yg katil tggi dearkids 2 mcm menakutkan ja..dh la tggi, mcm kecik.. jatuh naya...ha3

najihatussolehah said...

sophie al-yahya:jauhnye nak upah cik sophie..:)

kak eiza:geram kan tgok..huhu..

MH:ntah2 tak kuar bilik la camnih..:P

shairazi:..:)

husna:wah,,bestnye umah die..katil dearkids tu x macam utk budak2 pun kan...macam tok org besaq yg banyak wat keja..

tulus sweet said...

kite nak dapur tu. hehe .kalau katil yang king size. tidur lasak!

najihatussolehah said...

hehe..cantik kan dapur tu,,huhu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...