Pages

Tuesday, June 21, 2011

101 Rekreasi hati..

  Alhamdulillah..akhirnya dpt jugak beli buku nh..banyak tmpat dah dok cari...akhirnya jumpak jgak...



  b4 nh sy da post pasal buku nh..best la..laen dr yg laen sket..himpunan hadis disertai dgn kartun2..so,menarik la..antara hadis yg sy nak kongsi;

1)Golongan Yang Dibenci

Drpd Abdullah b.Umar r.a,nabi S.A.W bersabda yg bermaksud:

'tiga golongan yg tidak dipandang Allah pada hari kiamat;penderhaka ibu,penagih arak dan org yg suka menyebut pemberiannya'
 (Riwayat Al-Hakim)

2)Kekayaan Sebenar

Drpd Abu Hurairah r.a,nabi S.A.W bersabda yg bermaksud:


'bukanlah kekayaan itu dengan banyaknya harta benda,tetapi kekayaan sebenar adalah kekayaan jiwa'
(riwayat al-bukhari dan muslim)

3)Menguji Kebaikan

Drpd Abu Hurairah r.a,nabi S.A.W bersabda yg bermaksud:
'Sesiapa yg Allah kehendaki kepadanya kebaikan,nescaya Allah mengujinya'
(Riwayat Al-Bukhari)


  Hadis2 dalam buku nh mudah difahami sebab ada huraian yg ringkas kat bawah..bukunya pun x besar sgt..pendek kata mudah nak bawa ke mana2...

  Best2..jomlah beli...kalu rasa macam nak bagi hadiah pun boleh...

p/s:sy dah try cari kat popular pd mulanya..tp x da..tp tak taulah kat tmpat laen...better cari kdai buku2 agama..

5 comments:

Cik TeN10 said...

mmg menarik !! aku nk jgak buku ni.. tlg belikan boleh?.. nt balik aku amik then byr kt ko ek.. please ^^

najihatussolehah said...

i.Allah...kat jitra nh aq dok cari x dak..nnti bla pi a.staq plak aq bli..best2.. x rugi..

Hans said...

macam menarik filem nih
ada rezeki dapat lah beli
:-)

Wanita Sensitif Kan? Setuju Tak?

Cik Ina said...

boleh tarik minat budak kecik baca sebb ada pics best kan.. :) nak serbu library ah cari..nk beli xmampu..huahuahua

najihatussolehah said...

best la kalu library da buku nh...tapi kalu wat smpanan sendiri lg best bleh rujuk...buku nih x smpi 20...i.Allah ,kalu simpan duet bleh beli...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...