Pages

Saturday, July 2, 2011

Jangan Menyerah Sebelum Kalah...


  Assalamualaikum..hmm..petang tadi kwan saya masa kat kolej singgah umah...actually diorg pegi langkawi...terlupa plak nak amek gambar...bukannya slalu plak tu...huhu...

  ..adalah masa tengah sembang tu...kitorg sembang pasal nak sambung study nh...kesusahan budak dip pharmacy utk smbung degree..sbab tu bnyak yg gi indon...b4 nh sy pernah mention dah pasal nh...sebabkan kesusahan nh..sy macam dah tawar hati,,,sedangkan sebelum nih sy sgt berkobar-kobar..thanks to my friend..sebab ingatkan sy...jgnlah macam tu..bleh punye...

  Keputusan ke degree uitm dah kluar...sy dah tgok ..mmg x dapat sebab ketua program kat kolej saya kata,uitm suruh wat surat pertimbangan dulu...pastu diorg akan panggil interview,..katanya nh formality ja....huhu...masalahnya skrg..sy dah setahun lebih tinggal buku2 pharmacy..huhu..nak kena revise balik....takut2 time interview nanti ...tkut tak bleh jawab..

  Bila saya bukak balek kotak2 buku saya...tgok balek nota2 sya...nota kecik yg saya buat b4 nak final exam dulu..n macam2 la sy buat utk ingat ubat2...buat lirik lagu lah...then bila saya dah praktikal..sy amek  sume leaflet ubat  kat pharmacy n jadikan buku(walaupun baru buat sikit..hehe)..n saya amek sample ubat2 nak wat collection...takkan saya nak menyerah macam tu ja kan....yg lawak tu,sy baca balek karangan yg saya tulis kat MARA masa nak pohon pinjaman,,,alhamdulillah,i.Allah dapat tukar jd biasiswa...

nota yg childish....hehe..



  Kesimpulannya..jangan menyerah sebelum kalah...n even kalu kalah pun..jgn mudah berputus asa selagi hayat dikandung badan...doakan saya berjaya dalam interview nanti(sebenarnya tak tau lagi bila nak dipanggil)....harap2lah soklan yg senang2...amin...

p.s:ada sapa2 nak bagi tips untuk interview?...

gambar selingan;si budak tembam..:P

7 comments:

nelly said...

bersemangat nelly baca .
:)

najihatussolehah said...

fighting...:p

Luq At Your Words™ said...

smga dpat dgree dlm pharm..

Taufan Bin Ribut said...

bak kate jack sparoow"kalah sekali x semestinye kalah dua kali"hahaha..so wake up ok..^_^


Entri terkini : entri ni aku taip dalam keadaan separa normal.
Ebtri sebelum : Kehenseman aku terserlah bile berkaca mata ^_^

Watch my video song!!

ket syakirahim said...

FAITO!!!!!!
teruskan melangkah.basikal yg berhenti dikayuh akan terbalik tp basikal yg terus dikayuh akan tetap berdiri dan ke hadapan..

najihatussolehah said...

thanks sume...terharu...wuhuhu..

peacenownhereafter said...

all d best :)
masa interview wat muke confident. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...