Pages

Tuesday, September 20, 2011

Susahnya nak bangun malam?...



.Assalamualaikum,...hmmm....korg susah x nak bangun malam...maksud sy wat tahajjud...sy rasa ramai jgak org da masalah cmni kan,...rasanya bukannya susah nak bangun malam...tp liat nak bangun...huhu..

 niat dah ada...wat alarm sampai 3-4 kali...in the end subuh baru bangun...ada x tips laen utk memudahkan bangun malam nh...aritu bulan puasa cam rajen jgak.....biasalah..syaitan xda masa tu,,,dah abes ramadhan nh...susah plak...macam kita tgok senario di masjid..bulan puasa ramai smpai x cukup parking..bulan biasa smpai terlebih parking plak...

  sudi2 lah kongsi tips di blog yg x seberapa ini ye...

7 comments:

SayaBaik said...

saya pun susah jgk nak bgn malam. tapi mebi kita boleh cari inisiatif lain cthnya solat time dhuha ke, boleh gak solat taubat 2 rakkat kat situ hehe

Farrah MF said...

Apa yg saya biasa buat, sebelum tidur akan berdoa mohon dikejutkan untuk bangun malam. Insya Allah, akan tersedar :)

najihatussolehah said...

niat dah niat...mmg terjaga dah pun.just tidor balek ja..huhuhuhu...

damia sicoklatputih said...

kalau kita x trbngn tuk qiammullail walau da niat..maka brmuhasabahlah

‎"sesungguhnya seorang hamba akan melakukan dosa lalu dia akan diharamkan qiamullail dan juga diharamkan puasa pada siang hari dengan sebab dosanya" -ذنوبك قيّدتك-(dosa-dosamu telah mengikatmu)~alhasan albasri

*peringatan buat diri sy juga yang agak liat nak bgun malam >.<...

najihatussolehah said...

huhuhu..apa mksud damia ek..sy x paham sket lah ‎"sesungguhnya seorang hamba akan melakukan dosa lalu dia akan diharamkan qiamullail dan juga diharamkan puasa pada siang hari dengan sebab dosanya" -ذنوبك قيّدتك-(dosa-dosamu telah mengikatmu)~alhasan albasri

damia sicoklatputih said...

mksud 'diharamkan' oleh imam hasan albasri, disekat olehNya untuk bangun malam kerana dosa yg dilakukan.. sebenar nya translate tu silap, maaf .. "ssguhnya sorg hamba YANG".. bukan AKAN..

najihatussolehah said...

owh..ok thanks fot the advice...sharing is caring..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...