Pages

Friday, September 23, 2011

Ada apa dengan Farmasi..


 Assalamualaikum...stelah baru shj menelaah subjek anatomy td..huhuhu...hehe...skrg nak b'blog plak..k...bersesuaian dgn tajuk post nh...mmg sy nak citer sket pasal farmasi..

  ok..masa dip dulu ..sy dah rasa *senang*( erm vice versa ek)...bru ja dlm seminggu thn pertama nh..sy rasa lg *senang*...hmm..mana da course yg mudah kan...

  cuma sy rasa laen sket farmasi nh..sebab kami x belajar medical shj...tp belajar macam2 jgak..contohnya economics..huhu..dan chemistry..huhu ..1st sem nh ada 2 subjek kimia plak...

  dulu masa dip,kalu lecture notes pensyarah rasanya dah cukup..plus sket2 ja dlm reference book...tp besalah time degree nh..reference book kena baca lebih banyak...lecture nyer notes points yg sgt ringkas...naseb la..ada lecture tak bagi langsung lecture note..

 pelajar kat sini mmg hebat2...lagi2 budak2 lepasan asasi dn matrik...tau2 lah pointer kalu x 4 flat x dpt ...huhuhu...sy yg lepasn dip nh...huhu...i.Allah,sy akn cuba sebaik mungkin...doakan ya....k lah rasanya setakat nh sahaja...next time mgkin ada lagi kowt...hehe...

  sape2 nak bagi tips...sgt dialu-alukan ...macam mana ek nak skor dlm anatomy n organic chemistry??..huhu...di sini..sy cuma berkongsi ingin berkongsi pengalaman dan pendapat..

  k lah..selamat berjaya dlm apa jua bidang yg diceburi,...

ni lah symbol  utama farmasi...kat mana2 pun sama ja..
huhu..nak la pen camnih....cam xdak kat mesia ja..

7 comments:

Edy Zaidi said...

insyaAllah boleh buat tu..gambate!!!

cik kelip said...

insyaAllah...usaha,tawakkal dan doa senjata utama kita umat Islam...

najihatussolehah said...

huhu....thanks...amin...

sapesapri said...

salam,kalau yang ajar organic chemistry tu dr ibtisam,kena rajin salin notes die sebab die x kasi notes kan,..make sure score waktu test nih pulun betul2 sebab soalan final yang die buat memang x akan terlintas sewaktu pembelajaran ,dia jenis yang open source bukan sekadar di notes,gud luck organic chemistry..

tetang anatomy pulak,hurm fahamkan dan hafal...

baca sekali x faham,bace dua kali,baca 2 kali faham,baca 3 kali kasi ingat,baca byk2 kali kalau nak dapat a,score poiter tinggi2 waktu awal2 year lagi,kalau dah masuk 3rd year t dah susah..

sekadar perkongsian,ur super senior :) -wak

najihatussolehah said...

sapesapri:huhu..mmg dr ib pun...eh bukan die x bagi ke salen notes dalam kelas...huhu,,mmg laen ar organic chem dip n degree...huhu...thanks for the advice....

~dierzx inilah adiezx~ said...

dr ib certain time dia bagi salin . pastu dia xbagi salin.bnyk benda dia xajar. mmg kena revise lebih tok subjek dia. budak matrik bnyk belaja benda y dia xajr 2. tanya2 la budak matrik apa dorang belaja masa kat matrik. huhu

anatomy pahm n hafal. bnyk wat essay sendiri. buat note gambo. memnjana minda 2 =)

najihatussolehah said...

dierzx:thanks...huhu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...