Pages

Saturday, October 1, 2011

sahabat sejati

  Assalamualaikum....sebelum tu...layan dulu lagu nih...nasyid lama dah dr  brothers...rasanya sume tau kan lagu nh...selalu dalam program2 masa kat skolah...btul x....imbas2 kembali kenangan dulu2...


  sahabat sejati secara umumnya sahabat yg ada masa kita susah dan senang...kan...Ada org cakap..sahabat tu ikut tempat dan waktu....contoh..sahabat masa kat skolah.....pastu dah abes masa kat kolej plak...kemudian bila kerja plak....pendek kata abes ja korg kat tempat tu...abeslah persahabatan tu....ade ke macam ni.?...ke korg mmg prefer persahabatan macam ni...mmg la susah ...masing2 dah ada komitmen...lagi2 dah kawen nanti...tp sy rasa,kalu persahabatan itu ikhlas..ia akan kekal kan...



  kalu nak kan sahabat sejati...diri sendiri pun kena lah ke arah itu kan...sy rasa mcm x jumpa lagi...mgkin sbab sy belum mncapai tahap tu..tp yg pnting org buat baek..kita buat baek...tp kalu org wat jahat jgn la ikut plak kan...


  salah ke kalu kita amek perhatian pasal kawan kita...bukanlah sampai ganggu die nyer personal matters...tp ada certain2 perkara yg kita care pasal dia..contoh yg mudah kat sini...kita amek tau die nak ke mana misalnya supaya kita tau dia kat mana last skali kalu apa2 terjadi..tp entahlah ada org x suka...hmm...lebih baek biarkan aja kowt ek?.@lebih baek x tau drpd tau..??....

2 comments:

Cik TeN10 said...

em.. kdg2 bila kita amik tau dia kta busy body plak kan.. tu la.. sng nk dpt kawan tp ssh sgt nk dpt seorang shbt.. aku ada sorg !! :)

najihatussolehah said...

dulu penah da satu kejadian...bila aq tak tau pasal dia org ingat aq sekongkol...susah kan...tau salah x tau pun salah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...