Pages

Tuesday, March 6, 2012

Kamera LOMO??...


Assalamualaikum...hmm...sy bru ja tau pasal camera lomo nh@lomography ni setelah tgok rancangan assalamualaikum kat tv al-hijrah...hmm....mcm menarik kamera nh...sapa2 tau x pasal camera nh...mudah x nak guna...sebab sy lansung x tau pasal nh..n camera digital sendiri pun x pernah ada...huhu...

 try search kat internet,,,katanya ni kamera analog...yg jenis pakai filem mcm camera dulu2 tu..tp imej dia laen la...ala2 vintage sket..ni berdasarkan observation sy lah...katanya lagi ada yg digital LOMO...tp ada yg komen kat tenet yg LOMO x dak digital...entahla..sapa2 tau..sila jawab ye...

kamera nh bila tgok macam kamera mainan pun ada...cube tgok bwah nh..



ni fish eye...imej dia mmg bulat2 mcm mata..
mcm nak beli yg pakai filem tu...tp mcm susah ja...rasa mcm yg jual filem tu terhad ja..tp yg jual on9 tu ada lah...pastu x tau lah sume kedai gambar bleh ka cuci kamera LOMO nh....kalu x silap..kamera LOMO nh x bleh edit mcm camera digital biasa...mula2 mgkin banyak tak jd..tp bila dah lama2,banyak belajar ok...ni menurut org yg di interview kat tv al-hijrah tu..

kalu beli yg digital LOMO tu...x tau yg mana ok...ada satu nih MINIMO-X...n satu lagi nh biscuit camera...

http://minimo-x.blogspot.com/

fuuvi biscuit camera



ni plak contoh imej yg dihasilkan oleh camera lomography nih...





7 comments:

kocix! said...

edit gambar kasi mcm lomo je sudah..hihi

NurWahidah Abdullah said...

kocix::..hehe..ye x ye jgak...tp dah berkenan..nak wat camne..hehe...

CkYnHaShiM said...

hai..bw pasai lomo..jumpe ni lak..hehehe... u nk li kamera lomo ni kan..skunk ade juai murah bangat... meh tgk sini yek.. http://milkadeal.com/deals/qqshop-lomo?utm_source=MilkADeal+All+Subscribers&utm_campaign=b48e740665-Newsletter_KL_Lomo_Tue_3_4_2012&utm_medium=email

Mar Mawar Merah said...

salam..nak tyer, mcmne kte nk cuci gmbr lomo ni?mahal x klu harga sekeping?pastu camne leh jd softcopy?

NurWahidah Abdullah said...

Mar Mawar Merah..:hehe..actually sy maseh bru tau pasal kamera nh...kamera pun x de lg..bru plan nak beli..rasanya kdai gambar bleh cuci..tp kena tanya die dulu sma da die wat ke x..actually sy x sure sgt..ni bdasarkan pe yg sy baca kat tenet ja..huhu...dah ade ke kamera lomo nh?..

NurWahidah Abdullah said...

Mar Mawar Merah..:hehe..actually sy maseh bru tau pasal kamera nh...kamera pun x de lg..bru plan nak beli..rasanya kdai gambar bleh cuci..tp kena tanya die dulu sma da die wat ke x..actually sy x sure sgt..ni bdasarkan pe yg sy baca kat tenet ja..huhu...dah ade ke kamera lomo nh?..

Ainin Suffiah said...

kamera lomo yg digital pnya ada. murah aje. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...