Pages

Saturday, April 9, 2011

Esok ujian Munsyi..huhu..


   salam..huhu..esok da ujian MUNSYI(Malaysian University Selection Inventory).....mesti ada yg tertanya2..ape tu munsyi....sy pun x tau format sebenar macam mana...tp ujian ni utk kemasukan ke USM..kalu pass exam nih,kene interview,pastu kalu pass interview,kire dpt lah msuk USM...susah kan,..banyak gle tapis...mybe sbab USM nh university APEX kot..

 
...k lah..esok pkul 10 pagi start exam  kat SMJ(Sek.Men.Jitra)...huhu...perasaan x taulah,skrg ni nak kata berdebar sgt pun x ..just tertanya2 macam mana exam tu..tp dah dapat skit gambaran dari kwn skol dulu..dgar kata soklan smpai 300 lebih dlm masa sejam...apapun,sy tawakl sbab course yg sy mintak memang x da kaitan dgn bidang sy..tp still dlm medical course.....actually,sy mintak bnyk tempat(melalui upu,usm n uitm)..tak taulah rezeki kat mana nanti...tp sy yakin,apa yg Allah tentukan pasti yg terbaik wat sy..aminn..


Allah berfirman dlm surah at-tagaabun,ayat 11 yg bermaksud:

"Tidak ada kesusahan(atau bala bencana)yg menimpa(seseorg)melainkan dgn izin Allah;dan sesiapa yg beriman kpd Allah,Allah akan memimpin hatinya(utk menerima apa yg berlaku itu dgn tenang dan sabar);dan (ingatlah),Allah Maha Mengetahui akan tiap-tiap sesuatu"

p/s;hehe..pesab utk diri sendiri n blogger laen yg nak amek exam;


2 comments:

kyo_9 said...

gud luck exam..
hebat la nk sambung bidang medic..
all da best!

najihatussolehah said...

kyo_9:thanks..tapi sy bukan amek medic yg doctor tu..medical course jgak..xda la hebat pun..dr dip..lambat la skit..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...