Pages

Saturday, October 8, 2011

Sungguh indah ciptaan Tuhan...adakah kita berfikir tentangnya.??..

  Assalamualaikum....rasanya dah lama plak x post kat sini...hehe...sibuk sket...sebab kena prepare utk setiap kali tutor yg akan ada kuiz..ok..berbalik kepada tajuk kat atas yg panjang ni...sy nak kongsi cerita....sebenarnya sy nak ajak diri sy sendiri dan kawan2 utk berfikir tentang ciptaan Allah...ciptaan yg macam mana tu..?,,,macam gambar kat bawah ni...hehe...

apa kejadah nih...hehe...


  yg saya tunjuk kat atas ni struktur molekul kimia....SAPE2 YG TAU SILA JAWAB APE NAMANYA?...HEHE......sebenarnya masa sy belajar ni...sy terfikir...awat@kenape lah nak kena belajaq pasal nh...susah ..huhu...guna sgt ka masa keja nanti..tp nak kena tau jgak...on the other side....sebenarnya terlalu ajaib ciptaan Allah nh...sampai ada macam2 bentuk pergerakan molekul dalam badan kita...ada yang bentuk kerusi la(chair conformation),bentuk boat la,,butterfly la n macam2 lagi yg ditafsirkan manusia...sungguh ajaib..Subhanallah....x dapat nak dikatakan...takdak yg terhebat melainkan Allah.. ni lah hikmahnya...tp hairan kan ,,,kenapa ada yg maseh x dapat nak fikir pasal sume nh...konklusinya...hidayah tu milik Allah...sesapa yg diberi hidayah..bersyukurlah dan berfikirlah spy dapat meningkatkan ketaqwaan kita...

  setiap yg terjadi pasti ada hikmahnya...pesanan buat diri...huhu....

  terima kasih pada yg sudi membaca blog yg x seberapa nh...sila dtg lagi ke sini...hehe...

thanks kepada kwn2 sy nih yg sudi bantu sy yg lambat nk faham nh....kesimpulannya...study group lebih baek. ..

2 comments:

Azren Aida said...

jiha, akk dlu pun pening main cantum2 bnda ni..mcm main 'lego'..hee..tpi menarik kan..ilmu Allah ni sgat luas..:)) study rajin2 ye..

najihatussolehah said...

huhu....hehe...tq..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...